wood street

This project returned a derelict industrial factory in Fremantle into a contemporary dual house for multi-generational living. On one side is a couple with a young growing family and on the other is a home for the mother of one of the couple.

The larger residence is focused around a generous north facing courtyard which has all the main living areas connected to it. The main living room completely opens up to the courtyard to become a large central space. This provides passive solar energy and enables the family to socialize together with friends in a relaxed way including music parties or simply for the kids to run in and around.

The smaller residence is very open internally with only the bathroom and laundry behind closed doors. This creates a spacious living environment, one that focuses out towards the view of gumtrees and the golf course as well as the beautiful rear garden.

Much of the existing factory envelope was retained. The aesthetic and finishes of the new development are simple and non-luxurious – respectful of the buildings earlier life.